Tømming av sentralstøvugeren

 • Sentralstøvsuger og tømming

  Det er ikke nødvendig å tømme sentralstøvsugeren så ofte, det er en av fordelene med sentralstøvsuger  1-3 ganger i året er vanligvis tilstrekkelig. Dette avhenger selvfølgelig av bruken, husstanden og modell.  Posemodeller har gjerne litt lavere kapasitet enn en som benyttes uten pose. 

  De aller fleste sentralstøvsugere har ingen form for varsel om tømming, men det finnes på markedet.  Det beste er å lage seg en rutine, eller sjekke regelmessig. Begynner støvsugeren å suge dårlig er det på høy tid å sjekke beholderen.

  Støvsuger man opp tørre matrester byr det sjelden på problemer, men de skal være tørre. Avfallet samles enten rett i en avfallsbeholder, eller i pose. I begge tilfellene er det uproblematisk med tørre matrester.

  Beholderen skal tømmes før den er for full. I modeller uten pose vil det være uheldig om støvet kommer opp og tetter filteret.

   

  Hvor ofte man tømmer beholderen beror på arealer som støvsuges, hvor mange som er i husstanden, om man har husdyr osv. Så her må man finne sin egen rutine. 

  Et tips om man har installert sentralstøvsuger er å sjekke beholderen litt ofte i begynnelsen så ser man fort hvor full den blir og når den bør tømmes.

  Har du posemodell er det lurt å ha ekstra poser liggende. Modeller uten pose kan man bare tømme rett i avfallet når man har behov for det.

 • Trenger du poser til din sentralstøvsuger finner du det  her